Jums reikės: 50 g mielių, 150 g sviesto arba margarino, 500 ml pieno (truputį pašildyto), 100 g cukraus, žiupsnelio druskos, šaukštelio malto kardamono, 1,5 kg miltų.
Įdarui: 100 g sviesto arba margarino, 50 g cukraus, šaukšto cinamono (galima dėti mažiau).
Bandelių viršui: kiaušinio, kristalinio cukraus.
Iškepti bandeles užtruks apie 1,5 val. Iš nurodytų produktų išeis apie 50 bandelių.
Gaminimas: sutrupinkite mieles į indą, įberkite truputį cukraus, įpilkite pieno ir palaukite, kol mielės šiek tiek pakils. Tada supilkite sviestą, likusį pieną, suberkite cukrų, druską, kardamoną ir miltus. Viską išminkykite. Tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite pakilti 30 min. Paruoškite įdarą.
Išsukite sviestą ir margariną (prieš tai palaikę kambario temperatūroje) su cukrumi ir cinamonu. Iškočiokite tešlą kiek galima ploniau, kad blynas būtų pailgos formos. Ištepkite paruoštu įdaru ir susukę į ritinėlį supjaustykite 1,5 cm griežinėliais. Gulsčius griežinėlius dėkite į skardą tolėliau vienas nuo kito, kad kylančios bandelės nesuliptų. Aptepkite bandelių viršų plaktu kiaušiniu ir pabarstykite kristaliniu cukrumi. Kepkite 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 15–20 min. (kol paruduos). Skanaus!