Reikės: 150 g spagečių, 2 skardinių tuno (savose sultyse), 4 pomidorų, 100 g grietinėlės, 70 g svogūnų laiškų, 4 skiltelių česnako, 50 g sviesto, baltųjų pipirų, pusės nedidelio baklažano, druskos (pagal skonį).
Gaminimas: į pasūdytą verdantį vandenį įdedame spagečius, įpilame šiek tiek aliejaus ir verdame. Kai makaronai išverda, perkošiame juos per sietelį. Taip pat perpilame makaronus šaltu vandeniu, kad jie nesuliptų.
Svogūno laiškus ir česnaką smulkiai supjaustome. Pomidorus nuplikome karštu vandeniu, nulupame odelę ir supjaustome kubeliais. Nedideliais kubeliais supjaustome ir baklažanus.
Į įkaitintą keptuvę dedame sviesto, pakepiname smulkintą baklažaną, vėliau beriame svogūno laiškus, tuomet įdedame česnaką, dar šiek tiek pakepiname. Po to į keptuvę įdedame pomidorus, maišydami kepame apie 5 minutes. Sudedame tuną, įberiame baltųjų pipirų pagal skonį, supilame grietinėlę. Maišydami kepame tol, kol padažas užvirs. Išjungiame ugnį.
Tuno padažą pilame ant makaronų. Ant viršaus dar galima pabarstyti pjaustytų svogūnų laiškų.