Reikės:
- 500 gr maltos kiaulienos
- 100 gr šoninės
- 1 saujos svogūnų laiškų
- 1 morkos
- 1 obuolio
- 2 kiaušinių
- 1 saujos džiūvėsėlių
- prieskonių: druskos, čiobrelio, juodųjų pipirų, muskato.
Kaip paruošti?
Keptuvėje pakepkite supjaustytą šoninę. Tuomet į keptuvę sudėkite smulkiai susmulkintą svogūną, morką, sutarkuotą obuolį ir patroškinkite, kol suminkštės. Tada sumaišykite keptuvės turinį su malta kiauliena, prieskoniais, kiaušiniais, džiūvėsėliais ir druska.
Suformuoti zuikį, arba visą turinį sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kekso formą.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių temperatūros apie 50 minučių, paskui dar 20 minučių padidinus karštį iki 220 laipsnių.
Zuikį palikite atvėsti. Skanaus!