Jums reikės: 400 g varškės, 200 g sviesto ar margarino, apie 400 ml miltų, citrinos žievelės, vanilės, cukraus.
Gaminimas: varškę išmaišykite su tirpintu sviestu, įmaišykite tarkuotą citrinos žievelę ar vanilę, miltus. Suminkykite nekietą, bet ir nelimpančią tešlą. Ją plonai iškočiokite, stikline išpjaukite apskritimus. Vieną apskritimo pusę pamirkykite cukruje, perlenkite pusiau cukrumi į vidų, dar kartą pamirkykite cukruje ir vėl perlenkite pusiau cukrumi į vidų.
Gauto trikampio vieną pusę dar pamirkykite cukruje ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos cukrumi į viršų. Galima šakute suspausti trikampio kraštelius.
Kepkite iki 180 oC įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels.
Galima daryti kitaip: ant išpjauto apskritimo pusės dėti kokio nors vaisiaus (obuolio, banano, persiko) gabaliuką ir tik tada lenkti pusiau ir mirkyti cukruje, kaip aprašyta. Tik tada būtina gerai užspausti trikampio kraštelius, kad neišbėgtų vaisiaus sultys.
Skanaus!