
Lašišos ir bulvių kotletukai
Reikės: 450 g keptos lašišos, 4–5 virtų ir sutrintų bulvių, 1 kiaušinio, 1 citrinos, 1 šaukšto miltų, 2 šaukštų petražolių arba krapų, druskos ir pipirų, džiūvėsėlių apvoliojimui.
Gaminame:
1. Lašišą suplėšykite šakute. Į ją sudėkite bulvių košę, plaktą kiaušinį, citrinos sultis ir žievelę, miltus ir smulkintas petražoles arba krapus. Išmaišykite iki vientisos masės.
2. Iš mišinio suformuokite apvalius vienodo dydžio paplotėlius. Apvoliokite džiūvėsėliuose.
3. Kepkite kotletukus įkaitintame aliejuje keptuvėje, kol taps auksinės spalvos, arba orkaitėje 20 min. 200 °C temperatūroje.
4. Patiekite su jogurto padažu ir salotomis.
Lašišos užtepėlė
Reikės: 250 g keptos lašišos, 120 g šviežio kreminio sūrio, 1 šaukšto Dižono garstyčių, ½ šaukštelio druskos, ½ ryšulėlio krapų, 1 šaukšto balzaminio acto.
Gaminame:
1. Sudėkite visus ingredientus į virtuvinio kombaino arba trintuvo indą ir gerai sutrinkite.
2. Perdėkite į dubenėlį ir padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.
3. Užtepėlę naudokit ant sumuštinių, patiekti su blynais, krekeriais ir pan.
Salotos su kepta lašiša
Reikės: keptos lašišos, 2 kietai virtų kiaušinių, ½ skardinės kukurūzų, gabalėlio poro, 3 marinuotų agurkų, 2-3 šaukštų natūralaus jogurto, 1 šaukštelio majonezo, druskos ir pipirų.
Gaminame:
1. Porą smulkiai supjaustykite, sudėkite į dubenį ir sumaišykite su žiupsneliu druskos, palikite kelioms minutėms.
2. Kiaušinius ir agurkus supjaustykite kubeliais, žuvį susmulkinkite šakute, kukurūzus nusausinkite sietelyje. Visus ingredientus sudėkite į dubenį.
3. Majonezą sumaišykite su jogurtu, pagardinkite druska ir pipirais. Užpilkite ant salotų ir išmaišykite.
„Iki“ inf.