Ir ko tik negaminame iš daržo karaliaus moliūgo. Tačiau pabandykime pagaminti pačiame moliūge.
Reikės:
- Liesos kiaulienos, 1 kilogramas
- Raudonos paprikos, 1 vienetas
- Morkų, 2 vienetai
- Svogūno, 1 vienetas
- Bulvių, 4 vienetai
- Pomidorų, 2 vienetai
- Česnako, 1 vienetas
- Čiobrelio, mairūno, baziliko, pipirų, 1 arbatinis šaukštelis
- Sultinys, 1 stiklinė
- Druskos, pagal skonį.
- Ir, žinoma, vieno gražaus moliūgo.
Gaminimas
Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir pamarinuokite su česnaku ir prieskonių mišiniu. Moliūgui nupjaukite kepurėlę, išvalykite, vidų ištepkite druska. Kepurėlės kotelį apvyniokite aliuminio folija. Papriką, morką, bulves bei svogūną supjaustykite kubeliais. Keptuvėje gerai apkepinkite mėsą su svogūnais ir morkomis, po to suberkite likusias daržoves, sudėkite nuluptus ir kubeliais pjaustytus pomidorus. Viską gerai pakepkite, kai atsiras sulčių nuo pomidorų bei daržovių, gerai patroškinkite. Suberkite mėsą su daržovėmis į moliūgą, užpilkite sultiniu ir uždenkite moliūgo dangteliu. Šaukite į įkaitintą iki maždaug 200 °C temp. orkaitę. Troškinti apie 1,5 – 2 val. Reikėtų po valandos pamaišyti. Kai viskas suminkštės, griebkite šaukštus ir skanaukite.