Rugpjūčio 12 dieną Patirtinio mokymosi centre Džiuginėnuose vyko kasmetinis tarptautinis festivalis „Open Kitchen“ („Atvira virtuvė“), pakvietęs visus paragauti trijų šalių patiekalų.
Telšiškiai čia pristatė lietuvišką virtuvę – kepė žagarėlius ir vaišino bulvėmis su kastiniu. Šalia jaunimas iš Vokietijos kvietė paskanauti ant laužo kepamų dešrelių, savo tradicinius valgius pristatė ukrainiečiai.
Trijų šalių jaunuoliai jau visą savaitę gyveno Džiuginėnuose. Šiemet renginys vyko tarptautinių mainų „Generation Europe – The Academy“ metu. Šis projektas vyksta ne pirmi metai, pernai visi buvo susirinkę Ispanijoje. Projekto vadovai – Saulena Pilitauskaitė ir Vitalijus Praspaliauskas.
„Šių metų tema – „Praeitis, Ateitis, Dabartis“. Tai, kokie tie jaunuoliai atėjo į projektą, kokie jie yra dabar ir ką jiems davė šis projektas, kur jie gali judėti toliau. Labai džiugina, kad mes džiaugiamės paprastais dalykais, labai daug reflektuojame. Smagu matyti, kiek jie yra užaugę. Čia veiklos netrūksta, jaunimas dalyvauja įvairiuose užsiėmimuose, kultūriniuose vakaruose, buvo išvykę į Nidą, susipažino su Telšių miestu. Stovykloje labai daug dėmesio skiriama įvairiems filmavimams, filmukų kūrimui, jų peržiūroms. Jaunuolių amžius – nuo 14 iki 21 metų“, – pasakojo Saulena.
Ragaudami skirtingų trijų šalių patiekalų, susirinkusieji klausėsi muzikuojančių jaunuolių, galėjo prisijungti pažaisti žaidimų ir smagiai praleisti vasaros popietę.
„Telšių ŽINIŲ“ inf.