Reikės: 0,5 l vandens, 2 šaukštų miltų, 0,5 l pieno, 100 g fermentinio sūrio, 3 šaukštų sviesto, 4 riekių prancūziško batono, 1 šaukštelio sultinio miltelių, žiupsnelio tarkuoto muskato, druskos, pipirų, 2 šaukštų smulkiai kapotų petražolių.
Paruošimo būdas: 2 šaukštus sviesto pakepinti su miltais ir, kai sviestas nustos putoti, padažą praskiesti su 1/2 l šalto vandens. Virti 10 minučių. Bandeles ar kietus raguolius supjaustyti mažais kubeliais ir pakepinti su šaukštu sviesto, kol gražiai pagels. Sūrį sutarkuoti arba supjaustyti mažais kubeliais. Pieną ir sultinio miltelius įmaišyti į sriubą. Kai sriuba pradės virti, suberti sūrį ir maišyti tol, kol ištirps. Puodą nukelti nuo ugnies. Sriubą pagardinti druska ir pipirais, įberti tarkuoto muskato ir skrebučių, apibarstyti petražolėmis ir patiekti. Skanaus!