Zefyrų šokoladinis desertas – kiekvieno smaližio svajonė.
Reikės: 200 g sviesto, 3 pakelių sausainių, 1 indelio kondensuoto pieno, 180 g juodojo šokolado, 5 šaukštų nesaldžios kakavos miltelių, 3–5 zefyrų.
Gaminimas: sausainius sulaužykite mažais gabaliukais ir suberkite į didelį dubenį. Zefyrus susmulkinkite mažais gabaliukais. Sviestą ir šokoladą ištirpinkite karšto vandens vonelėje, įmaišykite kakavą ir kondensuotą pieną bei zefyrus. Viską išmaišykite iki vientisos masės. Užpilkite ant sausainių ir gerai viską išmaišykite.
Sukrėskite deserto masę į kepimo popieriumi išklotą skardą, suspauskite ją šaukštu. Padėkite sustingti į šaldiklį arba šaldytuvą.