Produktai: 160 g sviesto, 1/3 stiklinės cukraus, indelio (385 g) kondensuoto pieno, šaukštelio kepimo miltelių, 1,5 stiklinės miltų, žiupsnelio druskos, 200 g šokolado.
Gamyba: sviestą atšildome iki kambario temperatūros. Nedideliais gabalėliais sukapojame šokoladą. Į sviestą suberiame cukrų ir gerai išplakame. Tuomet supilame kondensuotą pieną ir paplakame dar truputį. Miltus sumaišome su kepimo milteliais bei druska ir kartu su šokolado gabalėliais suverčiame į tešlą. Gerai išmaišome, uždengiame dubenį maistine plėvele ir dedame valandai į šaldytuvą.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Skardą išklojame kepimo popieriumi. Drėgnomis rankomis imame graikinio riešuto dydžio gabalėlį tešlos, suformuojame iš jo rutuliuką, dedame į skardą ir pirštais spustelime, kad rutuliukas pavirstų apskritimu. Sausainių nesuspaudžiame – paliekame 4–5 cm tarpus.
Kepame apie 14 min., kol įgaus aukso spalvą. Iškepusius sausainius dėliojame ant grotelių ir palaukiame, kol atauš. Skanaus!