
Reikės:
- 400 g trešnių,
- 200 g fetos sūrio,
- 4 saujų mėgstamų salotų,
- saujos šviežių bazilikų,
- keleto šviežių mėtų lapelių,
- 1 cukinijos (nebūtina).
Padažui:
- sulčių, kurios ištekėjo bedarinėjant trešnes,
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
- 1 skiltelės česnako,
- baltojo vyno acto,
- šiek tiek medaus,
- druskos,
- šviežiai maltų pipirų.
Gaminame:
- Jei naudojate cukiniją, verta pradėti nuo jos: nuplaukite, supjaustyti griežinėliais, šiek tiek pagardinkite druska ir iškepkite ant grotelių.
- Trešnes perpjaukite pusiau, pašalinkite kauliukus.
- Paruoškite padažą – sumaišykite visus ingredientus.
- Į atskiras lėkštes arba vieną didelę priplėšykite salotų. Jei naudojate keptas cukinijas – išdėliokite jas, tuomet ant viršaus išbarstykite mažus fetos gabaliukus ir perpjautas trešnes. Viską užpilkite padažu, pridėkite baziliko ir metų lapelių. Skanaus!
Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė