Reikės: 200 g sviesto, 230 g juodojo šokolado, 200 g cukraus, 3 kiaušinių, 100 g miltų, žiupsnelio druskos, 50 g graikinių riešutų.
Paruošimas: 170 g šokolado ištirpinti dubenėlyje virš kaitinamo vandens. Į ištirpintą šokoladą sudėti sviestą, cukrų, įberti druskos. Maišyti tol, kol viskas ištirps. Į atvėsusią masę įmaišyti kiaušinių trynius, suberti miltus ir likusį šokoladą, sulaužytą gabalėliais. Išmaišyti. Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
Viską supilti į kepimo popieriumi išklotą skardą, apibarstyti smulkintais riešutais ir kepti 35–40 min., kol paviršius kiek sukietės ar ims trūkinėti. Pyragą išimti iš orkaitės ir kiek atvėsinti, tada supjaustyti stačiakampiais ir patiekti šiltą. Labai tinka su ledais.
Skanaus!