Produktai: 2,5 stiklinės miltų + 2 šaukštai įdarui, 150 g sviesto, 6 šaukštai vandens, 2 šaukštai aliejaus, 0,75 stiklinės cukraus tešlai + šaukštas įdarui ir pyragui apibarstyti, 1 kg obuolių, 1 šaukštas citrinos sulčių, citrinos žievelės, šlakelis pieno.
Gaminimas: miltus sumaišykite su druska, cukrumi ir sviestu (jį supjaustykite kubeliais). Supilkite aliejų ir vandenį, užminkykite tešlą. Suvoliokite tešlą į rutulį, padalinkite perpus, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 2 val. įdėkite į šaldytuvą. Nuluptus obuolius supjaustykite, suberkite miltus, cukrų, tarkuotą citrinos žievelę, įpilkite citrinos sultis ir viską išmaišykite. Vieną dalį tešlos iškočiokite ir įklokite į sviestu išteptą kepimo skardą, ant viršaus sudėkite įdarą. Likusią tešlą iškočiokite, supjaustykite juostelėmis, jas sudėliokite ant įdaro tinkleliu. Apšlakstykite paviršių pienu ir cukrumi. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 10 min., paskui apie 50 min. 170 laipsnių orkaitėje.
Visus kviečiu dalytis skanių patiekalų receptais. Siųskite juos el. paštu: vilimam@tzinios.lt. Tų, kurių patiekalo receptas bus išspausdintas, laukia simbolinė dovanėlė – pakelis prieskonių.