
Užkandžiai neretai tampa išsigelbėjimu pritrūkus energijos. Jei ranka tarsi nejučiomis tiesiasi link saldžių gardumynų, kviečiame pasigaminti sveikesnį migdolų užkandį.
INGREDIENTAI:
- 600 g migdolų,
- 300 g avižinių dribsnių,
- 10–12 v. š. medaus;
- kelios saujos sezamų sėklų.
GAMINIMAS
Migdolus nuplaukite ir nusausinkite. Su mėsos muštuku lengvai juos paskaldykite, bet pernelyg nesusmulkinkite.
Į dubenį suberkite smulkintus migdolus ir viso grūdo dalių avižinius dribsnius. Įpilkite medaus ir gerai išmaišykite. Rankomis suformuokite vienodo dydžio batonėlius – jų iš nurodyto produktų kiekio turėtų išeiti apie 8. Tačiau galite formuoti ir mažesnius batonėlius – jų tuomet bus daugiau.
Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių karščio. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos sudėkite batonėlius ir kepkite apie 20 minučių. Batonėlius vis pavartykite, kad nesudegtų.
Baigiant kepti užberkite sezamo sėklų.
Iškeptus batonėlius išimkite iš orkaitės. Skanaukite atvėsus.
Parengta pagal „Bosanova“ pranešimą spaudai.