
Atvelykis – puiki proga susitikti su draugais. Todėl siūlome juos pasikviesti kartu išsikepti didkepsnių lauke, ant grotelių. Atidarykite pavasario sezoną ragaudami kepsnius.
6 kiaulienos didkepsnių marinatui reikės:
- 25 ml vandens;
- 85 ml sojų padažo;
- 65 ml alyvuogių aliejaus;
- 2 valg. šaukštų pipirų;
- 2 arbat. šaukšt. smulkinto česnako;
- 1 arbat. šaukšt. džiovinto mairūno.
Gaminimas:
Sumaišykite vandenį, sojų padažą, alyvuogių aliejų, pipirus, džiovintą mairūną ir smulkintą česnaką dubenyje.
Į gautą mišinį sudėkite kiaulienos didkepsnius ir palikite marinuotis šaldytuve bent keletą valandų arba per naktį.
Įkaitinkite kepsninę ir groteles patepkite aliejumi. Mėsą ant grotelių kepkite apie 5 minutes iš abiejų pusių tol, kol jos vidurys nebebus rausvas.
Patiekite su šviežiomis arba marinuotomis daržovėmis. Gal jau darže sudygo žieminiai svogūnai? Tuomet būtinai užbarstykite jų laiškų!
Skanaus!