
Jei dar nesate atradę lašišai labiausiai tinkančio marinato, siūlome pabandyti šią žuvį marinuoti su medumi, garstyčiomis ir soja. Lašiša ypač skani kepta ant grotelių.
INGREDIENTAI
4 lašišų pjausniai;
2 valgomi šaukštai medaus;
2 valgomi šaukštai citrinų sulčių;
2 valgomi šaukštai sojų padažo;
2 valgomi šaukštai garstyčių;
2 valgomi šaukštai aliejaus;
žiupsnelis druskos;
žiupsnelis pipirų.
GAMINIMAS
Pirmiausiai sumaišyti medų su garstyčiomis, aliejumi, citrinos sultimis ir sojos padažu. Tada berti juodųjų pipirų bei šiek tiek druskos.
Lašišos pjausnius dėti į dubenį ir užpilti paruoštą marinatą. Pavartyti, kad marinatas pasidengtų iš visų pusių. Dubenį dėti į šaldytuvą ir palikti, kad pasimarinuotų 2–3 valandas.
Virš įkaitintų žarijų ant grotelių pakloti kepimo foliją, ant jos sudėti lašišos pjausnius. Kepti apie 10 minučių.
Rekomenduojama valgyti su virtais ryžiais ir šviežių daržovių salotomis.
Skanaus!