Nors veganiška mityba gali atrodyti kupina neįprastų patiekalų, juos į savo racioną neretai įtraukia ir tradicinės virtuvės mėgėjai. Siūlome išbandyti nekaloringus ir sveikus kopūstų blynus su įvairiomis daržovėmis.
INGREDIENTAI:
- pusė baltagūžio kopūsto,
- 1 morka,
- 1 svogūnas,
- 5 v. š. avinžirnių arba speltos miltų,
- 3 v. š. bulvių krakmolo,
- 200 ml vandens,
- 2 v. š. aliejaus kepti,
- druskos bei pipirų pagal skonį,
- smulkintų petražolių, kitų žolelių papuošti.
GAMINIMAS
Didesniame dubenyje sumaišykite miltus, krakmolą, druską ir pipirus. Įpilkite vandens ir maišykite, kol neliks gumuliukų.
Sutarkuokite arba smulkiai supjaustykite kopūstą. Morką ir svogūną sukapokite smulkiais kubeliais ir suberkite į tešlą. Gerai viską išmaišykite.
Iki vidutinės kaitros įkaitinkite keptuvę. Įpilkite aliejaus ir kepkite blynus, kol apskrus – po 3 minutes iš abiejų pusių.
Iškeptus blynus pabarstykite smulkintomis petražolėmis, kitomis žolelėmis. Patiekite su augaliniu jogurtu ar kitu mėgstamu padažu.
Parengta pagal „Bosanova“ pranešimą spaudai.