Rudenėja. Vakari vis ilgesni ir vėsesni. Labai norisi sotaus ir karšto maisto. Pats laikas prisiminti troškinius. Šįkart su minkšta kiauliena ir burnoje sutirpstančiais bulvių gabalėliais. Skanu…
Reikės:
- 0,5 l kiaulienos sultinio (1 kubelis)
- 500 gramų kiaulienos kumpio
- 500 gramų bulvių
- 400 gramų šaldytų žirnelių
- 400 gramų konservuotų pomidorų (smulkintų)
- 3 vienetai morkų (vidutinio dydžio)
- 2 vienetai salierų stiebų
- 2 vienetai svogūnų (didelių)
- 3 skiltelės česnako
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštai pomidorų padažo
- 1 šaukštelis druskos
- 1 šaukštelis prieskoninių žolelių (džiovintų, pvz. bazilikų, meirūno)
- 0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
- 0.5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
- 3 vienetai lauro lapų
- 1 pundelis petražolių
Gaminimas:
- Dideliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų.
- Kiaulienos kumpį supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Pagardinkite druska ir pipirais. Suberkite į puodą ir pakepinkite, nuolats apversdami gabalėlius, kad gražiai apkeptų iš visų pusių. Apkepusius išimkite į lėkštę ir atidėkite į šalį.
- Į tą patį puodą suberkite maždaug vienodo dydžio gabalėliais supjaustytus svogūnus, morkas ir saliero stiebus. Kepinkite, vis pamaišydami, apie 7 minutes, kol daržovės suminkštės. Suberkite smulkiai kapotą česnaką ir pakepinkite dar minutę, pasklis malonus aromatas.
- Sudėkite pomidorų padažą, supilkite konservuotus pomidorus, sultinį, sudėkite lauro lapelius, suberkite prieskonius. Pakaitinkite, kol užvirs, tuomet ugnį sumažinkite, kad lėtai virtų.
- Grąžinkite į puodą apkeptus kiaulienos gabalėlius, išmaišykite. Uždenkite puodą dangčiu ir leiskite virti, kartais pamaišydami, apie 30 minučių.
- Suberkite kubeliais supjaustytas bulves ir, uždengę dangtį, lėtai virkite dar apie 30–40 minučių, kol bulvės bus minkštos.
- Galiausiai į troškinį įmaišykite šaldytus žirnelius ir palikite virti dar 10 minučių.
- Patiekite, apibarstę šviežiomis petražolėmis.