Graikiška virtuvė neįsivaizduojama be fetos sūrio. Iš jo labai populiaru gaminti užtepus, kuriuos galima patiekti su įvairiais priedais. Kviečiame pasigaminti skonio receptorius pradžiuginsiančią užtepėlę su fetos sūriu ir keptomis raudonosiomis paprikomis.
INGREDIENTAI:
- 250 g fetos sūrio;
- 1 didelė raudonoji paprika;
- 60 ml alyvuogių aliejaus;
- v. š. citrinos sulčių;
- žiupsnelis maltų juodųjų pipirų;
- smulkintų aitriųjų paprikų drožlių papuošimui.
GAMINIMAS
Įkaitinkite orkaitę iki 230 °C. Į kepimo popieriumi išklotą skardą sudėkite į 4–5 dalis supjaustytą papriką ir pakepkite 25–30 minučių, kol odelė gražiai apskrus. Atvėsinkite ir dėkite į indą kartu su fetos sūriu, alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis ir maltais juodaisiais pipirais.
Trinkite smulkintuvu, kol mišinys taps oranžinės spalvos, gana vientisas ir nebematysite didelių fetos sūrio gabalėlių. Sudėkite gautą užtepą į serviravimo dubenį, ant viršaus lengvai pašlakstykite alyvuogių aliejaus ir, jei norite, pabarstykite aitriosiomis paprikomis.
Tepkite užtepą ant skrudintos baltos duonos ir ragaukite.
Skanaus!
Parengta pagal „Coagency“ pranešimą spaudai.