Jums reikės: 1 kg šaldytų kalmarų, 1 l vandens, 400 ml aliejaus, 300 g kvietinių miltų, 3 kiaušinių, 300 ml mineralinio vandens, 2 šaukštų degtinės, druskos, juodųjų pipirų (maltų), lauro lapelių pagal skonį.
Sudėkite šaldytus kalmarus į puodą, užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite 3–5 min. Kalmarus supilkite į kiaurasamtį, nupilkite vandenį ir nuplaukite šaltu tekančiu vandeniu.
Užvirinkite vandenį, įdėkite druskos, suberkite maltus juoduosius pipirus ir lauro lapelius. Sudėkite kalmarus į verdantį vandenį ir virkite 5–7 sekundes. Supilkite į kiaurasamtį, dar kartą nuplaukite ir leiskite nuvarvėti vandeniui. Vėliau kalmarus supjaustykite plonais žiedeliais.
Suberkite miltus į platų indą, įpilkite šilto mineralinio vandens, sudėkite kiaušinius, įpilkite degtinę, įberkite druskos ir pipirų. Tešlą išplakite plaktuvu.
Keptuvėje su aukštais kraštais įkaitinkite aliejų. Kalmarų žiedus po vieną įleiskite į tešlą ir kepkite aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą. Sudėkite ant kepimo popieriaus, kad susigertų riebalų perteklius. Iškeptus žiedelius papuoškite petražolių lapeliais bei smulkintais krapais.
Skanaus!