• Pagrindinis
  • Kontaktai
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Balsavimų archyvas
  • Pranešk naujieną
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
No Result
View All Result

Itališki virtinukai su špinatais ir pievagrybiais

Telšių žinių redakcija
5 spalio, 2024
Pirmas puslapis, Pirmas puslapis, Receptai, Laisvalaikis
0

Atėjus rudeniškiems orams, vis dažniau norisi gaminti namuose, tad jaukiems vakarams „Lidl“ siūlo pasigaminti bulvių virtinukus su špinatais ir pievagrybiais.

Reikės:

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
  • 1 vnt. svogūno,
  • 4 vnt. skiltelių česnako,
  • 200 g rudųjų pievagrybių,
  • 2 šaukštų miltų,
  • 125 ml daržovių sultinio,
  • 400 ml kokosų pieno,
  • 1 šaukšto citrinos sulčių,
  • 1 šaukštelio džiovintų prieskoninių žolelių
  • Druskos, pipirų,
  • 500 g bulvinių virtinukų,
  • 100 g špinatų.

Bulvių virtinukai:

Pusę kilogramo bulvių su lupena išvirkite pasūdytame vandenyje iki minkštumo. Odeles nulupkite ir bulves sutrinkite su valgomuoju šaukštu miltų, šaukštu bulvių krakmolo ir šaukšteliu druskos. Išminkykite masę, imkite ją dalimis ir ant miltais pabarstyto stalviršio formuokite „dešreles“, jas supjaustykite nedideliais poros centimetrų ilgio gabalėliais į virtinukus, kuriuos galite iš karto virti.

Padažas

1. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir maišydami kepkite kelias minutes, kol suminkštės. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir kepkite dar minutę, kol paskleis malonų aromatą.

2. Suberkite plonomis riekelėmis pjaustytus pievagrybius. Kartais pamaišydami kepkite dar kelias minutes, kol suminkštės.

3. Suberkite miltus ir greitai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.

4. Supilkite daržovių sultinį ir išmaišykite.

5. Toliau maišydami, lėtai supilkite kokosų pieną. Turite gauti tolygios tekstūros padažą (be gumuliukų). Pagardinkite citrinų sultimis, druska, pipirais. Sudėkite bulvių virtinukus ir išmaišykite. Leiskite užvirti ir virkite apie 5 minutes, kol padažas sutirštės, o virtinukai bus išvirę.

6. Baigdami virti, įmaišykite pasmulkintus špinatų lapelius. Pakaitinkite dar minutę, kol jie sukris, ir nukaiskite nuo ugnies.

7. Patiekite nedelsiant, pagardinę šviežių bazilikų lapeliais, tarkuotomis citrinų žievelėmis ir aitriųjų paprikų dribsniais.

Kitas įrašas

Mo­ky­to­ja Vai­da Rai­bu­žie­nė: „Pras­lys­ti su na­mų dar­bais – tai va­gys­tė nuo sa­vęs“

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

CAPTCHA vaizdas
Atkurti Vaizdą

*

Video rekomendacijos:

Taip pat skaitykite:

Pirmas puslapis

Poil­siauk at­sa­kin­gai: ką rei­kia ži­no­ti?
Per ren­gi­nį eis­mas gat­vė­je re­gu­liuo­tas ran­kų mo­si­ka­vi­mu
Žemaičių tautos vienybės diena Telšiuose
Eg­za­mi­nai: iš­šū­kių ku­pi­nas lai­ko­tar­pis ir ga­li­my­bė at­si­skleis­ti
Kraš­tie­čių šven­tė Luo­kė­je
Kon­ser­va­to­riai grę­žia­si į re­gio­nų po­li­ti­ką: Lau­ry­nas Kas­čiū­nas Tel­šiuo­se

Žemaičių kultūra

Kryžiaus kelias – žemaitiško užsispyrimo mokykla
Sofijos festivalis – sustojimas prie to, kas išlieka
Jonas Vozbutas: „Stengėmės, kad festivalis būtų įsimintinas“
Stovyklos veikloms geri bet kokie orai
Tekstilės grandas, nenorėjęs plaukti pasroviui
Apie tai, kas neturi teisės būti pamiršta

Laisvalaikis

Žemaičių tautos vienybės diena Telšiuose
Kraš­tie­čių šven­tė Luo­kė­je
Aly­tu­je paaiš­kė­jo jau­ni­mo leng­vo­sios at­le­ti­kos čem­pio­nai
Pasaulinio garso miuziklą „Mamma Mia!“ žiūrovams dovanoja „Limarko“
Bai­gė­si Že­mai­ti­jos kraš­to ir ap­lin­ki­nių ra­jo­nų se­niū­ni­jų šach­ma­tų ma­ra­to­nas
Telšiuose prasideda 41-oji tarptautinė medalio ir mažosios skulptūros kūrėjų stovykla

Sveikata

Karštis ir sveikata: kaip apsisaugoti karštomis vasaros dienomis?
Kei­čia­si gy­dy­mo įstai­gų ver­ti­ni­mas: at­si­žvelgs ne tik į veik­lą ir fi­nan­sus, bet ir į po­žiū­rį į pa­cien­tą
Siū­lo­ma plės­ti de­fib­ri­lia­to­rių tink­lą: lai­ku su­teik­ta pa­gal­ba pa­dė­tų iš­gel­bė­ti tūks­tan­čius žmo­nių
Sveikatos priežiūra šiuolaikiniame pasaulyje
Kodėl profesionali burnos higiena svarbi net tiems, kurie valosi dantis du kartus per dieną?
Patarimai į ką atkreipti dėmesį renkantis žuvų taukus
No Result
View All Result

Laikraštis

Apklausa

Kur leidžiate savo atostogas?

Rezultatai

Loading ... Loading ...
  • Archyvas

Orai

Orai Telšiuose
Orai
Orai Telšiuose 2 savaitėms
  • Naujienos
  • Teminiai puslapiai
  • Teisėsauga
  • Laisvalaikis
  • Archyvas
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Kontaktai

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Skip to content
Open toolbar Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

  • Padidinti tekstąPadidinti tekstą
  • Sumažinti tekstąSumažinti tekstą
  • Nuorodos pabraukimasNuorodos pabraukimas
  • Skaitomas šriftasSkaitomas šriftas
  • Reset Reset