
Jeigu norisi iš pačių paprasčiausių ir nebrangių produktų paruošti kai ką naujo ir nustebinti ypatingu skoniu, „Iki“ šefai siūlo įnešti šiek tiek prancūziškų tradicijų į elementarų sumuštinį.
„Prancūzai yra kone didžiausi svogūnų gerbėjai pasaulyje, iš jų gaminantys ne tik sriubas, pikantiškus apkepus, užkandžius, bet ir jais gardinantys visą gausybę kitų kasdienių patiekalų. Toks sumuštinis su sūriu ir saldžiais, minkštais svogūnais bus tikras komforto maistas ir sušildys žvarbią sausio diena“, – išbandyti receptą kviečia „Iki“ šefai.
Reikės:
- 3 svogūnų,
- 3 šaukštelių alyvuogių aliejaus,
- 1 šakelės šviežių čiobrelių,
- 450 ml jautienos sultinio,
- 4 šaukštelių Dižono garstyčių,
- 8 riekelių duonos,
- 4 riekelių gerai besilydančio sūrio.
Gaminame:
1. Didelėje nepridegančioje keptuvėje įkaitinkite 1 arbatinį šaukštelį alyvuogių aliejaus ant didelės ugnies. Sudėkite smulkintus svogūnus ir čiobrelius, supilkite sultinį ir virkite neuždengę, dažnai maišydami, kol skystis išgaruos, apie 15 minučių. Išimkite čiobrelius.
2. Ant 4 duonos riekelių užtepkite Dižono garstyčių. Ant kiekvienos uždėkite kelis šaukštus paruošto svogūnų pagardo ir riekelę sūrio. Uždenkite likusiomis duonos riekelėmis.
3. Išvalykite keptuvę popieriniais rankšluosčiais ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Apšlakstykite keptuvę 1 arbatiniu šaukšteliu alyvuogių aliejaus ir kepkite po 2 sumuštinius, maždaug po 2 minutes iš kiekvienos pusės. Pakartokite su likusiu alyvuogių aliejumi ir sumuštiniais.
„Iki“ komunikacijos inf.