Moliūgai yra vieni iš labiausiai paplitusių daržovių visame pasaulyje, turintys įvairių sveikatai naudingų savybių. Juose gausu vitaminų ir naudingų mineralinių medžiagų. Iš jų gaminamos sriubos, desertai, troškiniai.
Šįkart „Telšių ŽINIŲ“ skaitytojams siūlome išsikepti gardų įdarytą moliūgą.
Jums reikės:
- 1 vidutinio dydžio moliūgo,
- 500 g kiaulienos,
- 400 g virtų bulvių,
- 3 morkų,
- 2 svogūnų,
- 1 paprikos,
- pipirų,
- druskos,
- petražolių,
- aliejaus apkepti.
Gaminimas:
Keptuvėje lengvai apkepiname kiaulienos gabaliukus ir smulkiai pjaustytą svogūną.
Paruošiame moliūgą: nupjauname kepurėlę, išimame sėklas.
Į paruoštą moliūgą sluoksniais dedame mėsą, supjaustytas daržoves ir prieskonius.
Paruoštą moliūgą dedame į 190–200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame atsižvelgdami į moliūgo dydį.
Skanaus!