Reikės: 10 šaukštų sausų grikių; 3 kiaušinių; 1 vidutinės arba 2 mažų cukinijų; gabalėlio fetos sūrio; 3–4 šaukštų miltų; ryšulėlio sukapotų petražolių; 2–4 žalių smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų; druskos; pipirų; aliejaus kepti.
Gaminimas: grikius nuplauname, užpilame vandeniu taip, kad juos apsemtų maždaug 1,5 cm, gerai pasūdome, užverdame. Sumažiname ugnį ir verdame apie 10 minučių arba tol, kol grikiai išbrinksta, sugeria visą vandenį ir suminkštėja, bet nesuverda į košę. Atvėsiname.
Cukinijas sutarkuojame stambia tarka. Naudodami marlės maišelį, išspaudžiame sultis.
Dideliame dubenyje suplakame kiaušinius, sudedame sutrupintą fetos sūrį, suberiame atvėsusius grikius, sudedame tarkuotas nuspaustas cukinijas, paskaniname druska, pipirais, suberiame miltus ir visus sukapotus žalumynus. Viską gerai išmaišome – masė turi išeiti tokia, kad kotletus būtų galima formuoti rankomis. Jei masė per skysta, įdedame daugiau miltų.
Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų. Šlapiomis rankomis suformuojame kotletus ir juos kepame iš abiejų pusių po 3–4 minutes, kol jie gražiai apskrus, vidus bus iškepęs, sultingas ir minkštas.
Kotletus patiekiame su žalių daržovių salotomis arba kitais mėgstamais priedais. Skanaus!