
Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė rekomenduoja išmėginti ir naujų, šiek tiek egzotiškesnių patiekalų, kurie tikrai nustebins šeimos narius.
Reikės:
- 3 v. š. sezamo aliejaus,
- 350 g kiaulienos kumpio,
- 350 g kiaušininių makaronų,
- ketvirtadalio tarkuoto imbiero,
- 3 česnako skiltelių,
- įvairių daržovių (galima naudoti šaldytų daržovių mišinį arba bet ką, ką turite namuose – paprikas, kukurūzus, morkas, kopūstus, t.t.),
- 4 v. š. sojos padažo,
- 2 v. š. miltų,
- 4 v. š. saldžiojo aitriųjų paprikų padažo.
Gaminame:
1. Jeigu naudojate šviežias daržoves, jas susmulkinkite norimo dydžio gabalėliais.
2. Į keptuvę su aliejumi dėkite plonomis juostelėmis pjaustytą kiaulieną ir kepkite apie 8 minutes, kol apskrus.
3. Atskirame dideliame inde verdančiu vandeniu užpilkite makaronus ir uždenkite dangčiu bei leiskite pastovėti apie 10 minučių, kol išbrinks.
4. Į keptuvę su kiauliena berkite pjaustytas daržoves, smulkintą česnaką ir imbierą bei viską gerai išmaišykite ir pakepinkite apie 3 minutes.
5. Nuo makaronų nupilkite vandenį ir sudėkite makaronus į keptuvę.
6. Supilkite sojos ir aitriųjų paprikų padažą, suberkite miltus. Jeigu bus per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens.
7. Gerai viską išmaišykite ir pakepkite dar kelias minutes.