
Siūlome kiek kitokią graikiškų salotų interpretaciją. Įprastas graikiškas salotas valgome iš lėkštės, o šias galime paimti į rankas ir mėgautis jomis praktiškai bet kur.
INGREDIENTAI:
- 150 g fetos sūrio;
- 10 vnt. vynuoginių pomidorų;
- 1–2 trumpavaisiai agurkai;
- 10 vnt. alyvuogių;
- šlakelio alyvuogių aliejaus;
- druskos, pipirų, prieskoninių žolelių pagal skonį.
GAMINIMAS
Fetos sūrį supjaustykite vienodo dydžio gabaliukais – jų turi išeiti mažiausiai 10 vnt. 1,5–2 cm storio riekelėmis supjaustykite agurkus. Ant medinių iešmelių paeiliui suverkite pomidorus, fetos sūrio, agurkų gabaliukus, alyvuoges. Apšlakstykite suvertus iešmelius alyvuogių aliejumi ir apibarstykite druska, pipirais bei prieskoninėmis žolelėmis.
Iš šio kiekio išeis 10 graikiškų salotų iešmelių.
Skanaus!
Paruošta pagal „Bosanova“ pranešimą spaudai.