• Pagrindinis
  • Kontaktai
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Balsavimų archyvas
  • Pranešk naujieną
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
No Result
View All Result

Du patiekalai iš upėtakio

Telšių žinių redakcija
8 kovo, 2025
Pirmas puslapis, Renginiai, Laisvalaikis
2

Vaivorykštinio upėtakio „paketėliai“ su pesto padažu

Reikės:

  • 800 g vaivorykštinio upėtakio filė,
  • 4 šaukštelių alyvuogių aliejaus,
  • 8 šaukštelių pesto padažo,
  • 150 g vynuoginių pomidoriukų.

Gaminame:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros. Kol ruošite upėtakį, į orkaitę įdėkite kepimo skardą, kad įkaistų. Paruoškite 4 folijos lakštus (pakankamai didelius, kad į juos būtų galima suvynioti upėtakį ir ingredientus).

2. Supjaustykite upėtakį į 4 gabalėlius. Kiekvieną folijos gabalėlį apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir dėkite žuvį ant riebalų, oda žemyn. Ant upėtakio uždėkite 2 šaukštelius bazilikų pesto ir paskirstykite. Ant viršaus uždėkite pomidorų puseles, kad uždengtų žuvį. Suvyniokite žuvį į foliją pakeldami kraštus į viršų ir kelis kartus juos sulenkdami.

3. Dėkite žuvies „paketus“ ant įkaitintos kepimo skardos ir kepkite 15 minučių. Po 15 minučių išimkite iš orkaitės ir palikite 2-3 minutes. Tada atsargiai atidarykite ir patiekite iš karto, kol upėtakiai ir pomidorai dar karšti.

Keptas vaivorykštinis upėtakis su česnakiniu sviestu

Reikės:

  • 800 g vaivorykštinio upėtakio filė,
  • 2 šaukštų sviesto,
  • 3 skiltelių česnako,
  • druskos, pipirų,
  • 1 šaukštelio česnako miltelių,
  • 1/2 šaukštelio džiovintų žolelių (baziliko, raudonėlio, čiobrelio ar mišinio),
  • kelių šakelių šviežių krapų,
  • 1 citrinos.

Gaminame:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros. Kepimo indą išklokite folija arba kepimo popieriumi ir įdėkite vaivorykštinio upėtakio filė.

2. Sumaišykite druską ir prieskonius, mišiniu apibarstykite žuvį.

3. Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su smulkintu česnaku. Užtepkite ant upėtakio filė. Smulkiai supjaustykite krapus ir taip pat apibarstykite žuvį. Uždenkite kepimo indo viršų folija ir kepkite 15 minučių.

4. Tada foliją nuimkite ir kepkite upėtakį dar 5 minutes. Po to žuvį perkelkite į lėkštę ir patiekite su citrinos skiltelėmis. Taip pat galite įdėti daugiau česnakinio sviesto ir smulkintų krapų.

„Iki“ komunikacijos inf.

Kitas įrašas

Gdansko Baltijos opera „Karalius Rodžeris“ su ryškiais solistais - Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre

Comments 2

  1. :D says:
    2 mėnesiai ago

    Jūs geriau pasidomėkite kokias sąskaitas gavo gyventojai už šiukšlių išvežimą…

    Atsakyti Report comment
  2. :D says:
    2 mėnesiai ago

    Dar pasidomėkite, kodėl mokestis skaičiuojamas pagal praeitų metų išvežtų konteinerių skaičių? Kur logika?

    Atsakyti Report comment

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

CAPTCHA vaizdas
Atkurti Vaizdą

*

Video rekomendacijos:

Taip pat skaitykite:

Pirmas puslapis

TELŠIUOSE VYKS sūrio gaudymo čempionatas
Pažaliavusios bulvės: valgyti ar nevalgyti?
Sal­vi­ni­jai puo­se­lė­ja­mos gė­lės at­si­dė­ko­ja žie­dais
„Fielmann“ Telšiuose: europietiška kokybė ir profesionali regos priežiūra jūsų miest
Ta­ry­bos po­sė­dy­je pa­gerb­ti krep­ši­nin­kai čem­pio­nai
Gal­vą aukš­tyn ir pir­myn per gy­ve­ni­mą

Žemaičių kultūra

Jurginių tradicija gyva ir puoselėjama
Žlibinuose dūzgė „Dainuojančios bitės“
Tyrinėjant šeimos genealogiją svarbu neteisti praeities
Senų žmonių prisiminimai apie Sedos ubagynus
Viekšnių mokyklos – istorijos verpetuose
Rietave spindėjo M. K. Oginskio kūrybos perlai

Laisvalaikis

TELŠIUOSE VYKS sūrio gaudymo čempionatas
Ta­ry­bos po­sė­dy­je pa­gerb­ti krep­ši­nin­kai čem­pio­nai
Operetė „Tūkstantis ir viena naktis“ – svajinga kelionė į Rytus, kurioje triumfuoja meilė
Kefyras – ne tik šaltibarščiams
„Drau­gys­tės po­lka“ Var­niuo­se
Mie­las su­si­ti­ki­mas Mal­tie­čių na­muo­se

Sveikata

Vyrų šlapimo nelaikymas. Šiuolaikinis požiūris į vyrų higieną
Neį­ti­kė­ti­na: odon­to­lo­gas pa­si­bels į neį­ga­lių­jų na­mus
Pa­va­sa­ris ma­ži­na ser­ga­mu­mą
D. Grakulskytė: išmokime tinkamai kalbėti apie ŽIV ir AIDS
 Keliautojau! Ligos sienų nepaiso: snukio ir nagų liga į Lietuvą gali atkeliauti ir  tavo lagamine
Patarimai jaučiantiems alergijos simptomus: kaip sumažinti žiedadulkių poveikį sveikatai 
No Result
View All Result

Laikraštis

Apklausa

Ar pritartumėte, jei šalyje būtų įvesta keturių dienų darbo savaitė?

Rezultatai

Loading ... Loading ...
  • Archyvas

Orai

Orai Telšiuose
Orai
Orai Telšiuose 2 savaitėms
  • Naujienos
  • Teminiai puslapiai
  • Teisėsauga
  • Laisvalaikis
  • Archyvas
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Kontaktai

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Skip to content
Open toolbar Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

  • Padidinti tekstąPadidinti tekstą
  • Sumažinti tekstąSumažinti tekstą
  • Nuorodos pabraukimasNuorodos pabraukimas
  • Skaitomas šriftasSkaitomas šriftas
  • Reset Reset