Esant šiltam orui vis daugiau laiko norisi praleisti gamtoje, taip pat pasimėgauti grilio patiekalais. Siūlome pasigaminti ant grilio keptus daržovių iešmelius su jautienos kukuliais.
INGREDIENTAI:
- 1 kg įvairių daržovių: cukinijų, paprikų, svogūnų, vyšninių pomidorų, pievagrybių;
- 500 g maltos jautienos;
- 1 kiaušinis;
- 1 v. š. krakmolo;
- 0,5 šaukštelio jautienos prieskonių;
- 150 ml aliejaus;
- 150 ml sojų padažo;
- 150 ml citrinų sulčių;
- 2–3 skiltelių česnako;
- pagal skonį druskos, pipirų;
- medinių iešmelių.
GAMINIMAS
Daržoves nuplauti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais, pievagrybius perpjauti pusiau.
Aliejų, sojų padažą, citrinų sultis ir smulkiai sukapotą arba spaustuku perspaustą česnaką, druską ir pipirus gerai išmaišyti. Į marinatą sudėti daržoves, permaišyti, indą uždengti ir apie 30 min. palaikyti šaldytuve.
Maltą jautieną dėti į dubenį, įmušti kiaušinį, dėti krakmolą, prieskonius, druskos. Viską gerai išmaišyti. Iš šios masės daryti mažus kotletukus.
Marinuotas daržoves ir jautienos kukulius verti ant vandenyje išmirkytų medinių iešmelių.
Iešmelius sudėti ant grotelių ir kepti virš įkaitintų žarijų apie 15 minučių. Kepimo metu vis apsukite iešmelius.
Skanaus!