Daugelis mūsų esame pratę kepti tradicinius bulvių ar miltų blynus. Tačiau šį patiekalą galima paįvairinti kiek įdomesniu skoniu – virtais burokėliais.
INGREDIENTAI:
- 2 virti burokėliai;
- obuolys;
- 400 g varškės;
- 2 kiaušiniai;
- stiklinė miltų;
- stiklinė pieno;
- 1 v. š. cukraus;
- žiupsnelis druskos;
- aliejus kepti.
GAMINIMAS
Virtus burokėlius nulupti ir sutarkuoti stambia tarka. Sutarkuoti nuskustą obuolį ir sumaišyti su pertrinta varške. Į dubenį su šiais ingredientais pilti pieną, berti miltus ir įmušti kiaušinius. Įdėti cukraus, druskos ir viską gerai išmaišyti.
Į įkaitintą keptuvę pilti aliejų ir šaukštu joje formuoti blynus.
Iškeptus blynelius skanaukite su grietine arba uogiene.