
Reikės:
- 500 g šviežio kiaulienos kumpio,
- 2 šaukštų sezamo sėklų,
- 2 raudonųjų svogūnų,
- ryšulėlio šviežių svogūnų laiškų,
- 3 česnako skiltelių,
- 3 šaukštų aliejaus,
- 1 morkos,
- 2 šaukštų krakmolo,
- 1 raudonosios paprikos,
- 1 šaukšto sojos padažo,
- 2 šaukštelių pomidorų pastos,
- druskos, pipirų, paprikos miltelių, kario miltelių, imbiero miltelių – pagal skonį.
Gaminame:
1. Mėsą supjaustykite juostelėmis, pabarstykite krakmolu ir kepkite puode, kol apskrus.
2. Morką, papriką supjaustykite juostelėmis, svogūną – plunksnelėmis.
3. Sojos padažą sumaišykite su pomidorų pasta, įdėkite druskos, pipirų, paprikos, imbiero ir kario miltelių. Supilkite į mėsą ir įpilkite 0,5 litro vandens arba sultinio. Užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių.
4. Kai mėsa suminkštės, keptuvėje su įkaitintu aliejumi apkepkite smulkintą česnaką ir daržoves, kol jos lengvai paruduos, ir sudėkite prie kiaulienos.
5. Viską kartu patroškinkite apie 5 minutes.
Patiekite troškinį su ryžiais, apibarstytą sezamo sėklomis ir smulkintais svogūnų laiškais.
„Iki“ komunikacijos inf.