
Falafeliai – tradicinis arabiškas patiekalas iš avinžirnių arba pupų miltų, kepamas aliejuje. Ar kada bandėte šiuos veganiškus kukulius pasigamintini namuose? Siūlome receptą.
INGREDIENTAI:
- 1 stiklinė avinžirnių,
- 1 svogūnas,
- 2 skiltelės česnako,
- sauja petražolių,
- 2. valgomi šaukštai miltų,
- 0,5 arbatinio šaukštelio sodos,
- 0,5 arbatinio šaukštelio kumino,
- žiupsnelis druskos ir pipirų,
- aliejaus kepti.
GAMINIMAS:
Per naktį vandenyje brinkintus avinžirnius smulkintuvu susmulkinti iki vientisos masės. Smulkiai supjaustytą svogūną suberti į avinžirnių masę. Į masę taip pat sudėti druską, pipirus, kuminą, smulkiai kapotas petražoles, įspausti česnako skilteles, suberti miltus ir kepimo miltelius bei gerai viską išminkyti.
Iš gautos masės formuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir juos dėkite į gerai įkaitintą aliejų. Virti maždaug 4-5 minutes, kol gražiai paruduoja.
Iškeptus falafelius išdėlioti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingo aliejaus perteklius.
Falafeliai puikiai dera su šviežių daržovių salotomis.
Skanaus!