Kai oras taip įkaitęs, reikia gerti daugiau skysčių. Pabandykite pasidaryti naminio limonado iš arbūzo: ir gražu, ir sveika, ir originalu.
Reikės:
- ketvirtadalio didesnio arbūzo,
- 2 valg. šaukštų medaus (geriau skysto),
- 1 žaliosios citrinos (gali būti ir geltona),
- šalto paprasto ir gazuoto vandens, ledo kubelių.
- Mėtos lapelių ar braškių papuošti.
Gaminimas:
Išskobkite arbūzo minkštimą, išrinkite sėklas ir elektriniu trintuvu sutrinkite iki vientisos masės.
Sutrintą arbūzą sudėkite į sietelį ir išspauskite visas sultis.
Į atskirą dubenėlį išspauskite citrinos sultis, sudėkite į jas medų ir gerai išmaišykite, kol medus visiškai ištirps.
Arbūzo ir citrinos sultis sumaišykite ir supilkite į ąsotį. Gautą gėrimą skieskite iki norimo saldumo šaltu vandeniu, įmeskite ledo kubelių. Jei norite limonado su burbuliukais – įpilkite šiek tiek gazuoto mineralinio vandens. Papuoškite mėtos lapeliais, braškėmis.