
Siekiant užtikrinti tinkamą maitinimo kokybę švietimo įstaigose, š. m. spalio–gruodžio mėn. bus vykdomas maitinimo paslaugos teikimo kokybės patikrinimas.
Pagal Telšių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro parengtą projektą bus atliekamas prevencinis maisto kaloringumo (energetinės vertės) tyrimas. Jis leis adekvačiai įvertinti Telšių rajono ikimokyklinio ugdymo ir bendrojo ugdymo mokyklas lankančių vaikų maitinimo kokybę, jų mitybos subalansavimą, maitinimo atitiktį teisės aktų reikalavimams. Bus nustatomas faktinis tiekiamų patiekalų kaloringumas, vertinama, ar tinkamas tiekiamame maiste baltymų, riebalų, angliavandenių santykis, energijos kiekis, ar patenkinami vaikų maistinių medžiagų ir energijos poreikiai taip, kaip nurodoma valgiaraščiuose.
Spalio 12 d. Telšių valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje (VMVT) vyko mokymai dėl „Viešojo maitinimo patiekalų mėginių atrinkimo ikimokyklinio ugdymo, bendrojo ugdymo mokyklų ir vaikų socialinės globos įstaigų maitinimo skyriuose“, kuriuose dalyvavo Telšių VMVT viršininkas Z. Nevardauskas, Telšių VMVT vyriausioji specialistė maisto produktų inspektorė D. Pankauskienė, Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto Telšių teritorinio skyriaus vedėja L. Žebrauskienė, Telšių r. savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorius A. Laurinavičius kartu su visuomenės sveikatos priežiūros specialistais. Mokymuose buvo aptartos maitinimo aktualijos ugdymo įstaigose bei kaip bus organizuojamas tyrimas (mėginių ėmimas maistinei ir energetinei vertei nustatyti), gautų rezultatų vertinimas, viešinimas.
Telšių r. savivaldybės visuomenės sveikatos biuro informacija