Reikės: 5 kiaušinių, 10 šaukštų cukraus, 16 šaukštų miltų, 1 stiklinės aliejaus, 1 pakelio (11 g.) arba dviejų kupinų arbatinių šaukštelių kepimo miltelių, 1 šaukšto kakavos, riešutų, razinų ar slyvų pyragui pagardinti.
Gaminimas: kiaušinius ir cukrų gerai ištrinti su mediniu šaukštu, supilti aliejų, maišant sudėti miltus, suberti kepimo miltelius, sudėti džiovintus vaisius (jei turime) ir viską gerai išplakti plakikliu arba mediniu šaukštu smarkiai sukant.
Į formą, pabarstytą miltais, supilti dalį tešlos, o į likusią suberti kakavą ir išsukti. Kakavine mase užpilti kepimo inde jau supiltą šviesią pyrago masę ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 30 min.
Tokį pyragą galima pertepti šviežių uogų ir jogurto mase arba uogiene.
Toks skanėstas – puikus užkandis grįžus iš mokyklos.