Mėgstantiems greitai paruošiamus paprastus patiekalus – puikus pasirinkimas kopūstų ir agurkų salotos. Jos gali būti valgomos tiek vienos, paįvairinant įvairiais ingredientais, tiek kaip garnyras.
INGREDIENTAI:
- 1 nedidelis šviežias kopūstas (arba Pekino kopūstas)
- 1 ilgavaisis agurkas arba du trumpavaisiai
- 30 gramų svogūnų laiškų
PADAŽUI:
- 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
- šlakelis citrinų sulčių
- žiupsnelis druskos
- žiupsnelis pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Susmulkiname kopūstą, supjaustome agurką, svogūnų laiškus. Užpilame alyvuogių aliejų, įspaudžiame šlakelį citrinų sulčių, beriame šiek tiek druskos, pipirų ir viską gerai sumaišome.
Salotoms paįvairinti galima dėti konservuotų kukurūzų, kepintų moliūgų sėklų, kanapių sėklų, smulkintų riešutų.