Karšta. Ilgai sukiotis virtuvėje prie puodų nėra ūpo. Tačiau valgyti norisi. Dažniausiai ko nors gardaus. Puikus užkandis ir svečiams, ir šeimynai.
Produktai: 500 g sluoksniuotos tešlos (šaldytos, iš parduotuvės, žinoma, galima daryti ir namuose).
Įdarui:
1 raudonoji paprika, 200 g fetos sūrio, 150 g petražolių, keletas alyvuogių be kauliukų, 100 g kumpio, 1 kiaušinis.
Susmulkinkite papriką, kumpį, sūrį, alyvuoges ir petražoles. Ant sluoksniuotos tešlos lakšto užtepkite įdarą ir susukite vyniotinį. Jį supjaustykite 2 cm storio griežinėliais.
Griežinėlius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 225 °C temperatūros orkaitėje apie 15–20 min.
labai skanus vyniotinis, ypatingai gerai gaunasi, kai produktai naudojami kokybiški, alyvuogės aukščiausios kokybės