Su paprastais ir lengvai parduotuvėse randamais produktais virtuvėje eksperimentuojantis Andrius Šimulynas sako, kad šaltuoju metų laiku ypač mėgsta gaminti karius. Šie iš Indijos kilę jaukūs, sotūs patiekalai tiek skoniu, tiek ryškiomis spalvomis sušildys net ir žvarbiausią dieną.
„Neseniai draugams gaminau vištienos mangų karį ir pagalvojau, kad stiprūs skoniai ir geras prieskonių bei mangų saldumo derinys tiktų su bet kokiu baltyminiu pagrindu.
Mėgstu mėsiškus patiekalus, bet dar labiau patinka vis paįvairinti savo racioną. Tad šįkart kaip patiekalo pagrindą pasirinkau naująjį tofu – rezultatas pavyko puikiai, o kažkokių įmantrių sugebėjimų čia nereikės. Skanų patiekalą sukurti pavyks kiekvienam“, – įsitikinęs receptų kūrėjas.
Jis turi ir patarimą tiems, kurie dar tik pradeda savo pažintį su tofu. Jeigu jaudinatės, ar sojų sūriui pavyks suteikti sodrų skonį, naudokite jį rūkytą. Jis rūkomas su arbatos lapais, o toks metodas tofu suteikia lengvai dūminį ir išraiškingesnį skonį.
Receptui reikės: 2 pakelių tofu (rūkyto ir rūkyto su migdolais), krakmolo, „Garam Masala“ prieskonių, aliejaus kepimui, ryžių, žaliosios citrinos, šviežio mango, kalendros. Padažui: 1 svogūno, 4 skiltelių česnako, 5 cm imbiero šaknies, 1 šaukšto „Garam Masala“ prieskonių, 1 šaukšto kario pastos, 50 g mirkytų anakardžių, 400 mangų tyrės, 75 ml kokosų gėrimo, 1 raudonosios paprikos, saujos žirnių ankščių.
Gaminame:
1. Supjaustykite svogūną, imbierą ir česnaką ir apkepkite gilioje keptuvėje.
2. Dėkite kario pastą, riešutus, „Garam Masala“ ir mangų tyrę. Lengvai apkepus perkelkite į trintuvą ir sutrinkite iki tyrės.
3. Tofu supjaustykite kubeliais, apvoliokite krakmole ir „Garam Masala“ prieskoniuose. Apskrudinkite aliejuje arba oro gruzdintuvėje.
4. Apkepkite pjaustytą papriką ir žirnių ankštis, užpilkite padažu, supilkite kokosų gėrimą ir sudėkite tofu kubelius. Viską išmaišykite ir pašildykite. Patiekite su ryžiais, kalendra, mangu ir žaliosios citrinos skiltele. Skanaus!
„Iki“ inf.