Nors daugelis gyventojų yra įpratę skanauti ant grilio keptus šašlykus, dešreles ir kitus mėsos patiekalus, vis daugiau žmonių išbando skanius bei gamtai ir sveikatai draugiškesnius augalinius receptus. Galbūt dar nesate ragavę tortilijų su ant laužo keptais augaliniais kukuliais? Siūlome pasigaminti!
INGREDIENTAI
Tortilijoms reikės:
- 400 g augalinių kukulių;
- 2–3 agurkų;
- 100 g vyšninių pomidorų;
- 75 g žalių alyvuogių;
- 1 nedidelio raudonojo svogūno;
- keturių tortilijų.
Padažui reikės (vietoj padažo galima naudoti ir paprastą avinžirnių užtepėlę):
- 200 g augalinio jogurto arba grietinės;
- 2 nedidelių agurkų;
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus;
- saujelės smulkintų šviežių mėtų;
- 1 valg. š. citrinos sulčių;
- žiupsnelio druskos;
- mažos česnako skiltelės.
GAMINIMAS
Pirma paruoškite padažą: sutarkuokite ir nusausinkite agurkus, sumaišykite juos su sugrūstu ar sutarkuotu česnaku, smulkintomis mėtomis, aliejumi, citrinos sultimis ir druska.
Tuomet pasiruoškite ingredientus tortilijai. Pomidoriukus ir alyvuoges perpjaukite per pusę. Griežinėliais supjaustykite agurką ir raudonąjį svogūną. Augalinius kukulius kepkite ant grotelių apie 7–8 min. ant vidutinės ugnies.
Kai kukuliai iškeps, uždėkite minutei ant grotelių tortilijas, kad jos sušiltų ir lengvai paskrustų.
Ant kiekvienos tortilijos dėkite padažo ar avinžirnių užtepėlės, pjaustytų agurkų, svogūnų, pomidorų, galiausiai ant viršaus dėkite po kelis kukulius, susukite tortiliją ir mėgaukitės!
Skanaus!
Parengta pagal „Lidl Lietuva“ pranešimą spaudai.