Reikės: 400 g lydyto sūrio, 3 bulvių, 100 g saliero šaknies, svogūno, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, 2 šaukštų baltojo sauso vyno, muskatų, maltų pipirų, druskos.
Skrebučiams: 4–6 riekučių baltos duonos, svogūno, 2 šaukštų miltų, 2 šaukštų sviesto, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, šaukšto smulkintų krapų.
Bulves, salierą ir svogūną supjaustykite stambiais kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, berkite daržoves ir 1–2 min. pakepinkite. Įpilkite vyno ir troškinkite dar 2 minutes. Užpilkite dar šiek tiek karšto vandens, kad daržovės būtų apsemtos. Virkite pusvalandį. Iš duonos išpjaukite skritulius, juos paskrudinkite svieste. Svogūną supjaustykite žiedeliais, apvoliokite miltuose, pasūdykite ir kepkite aliejuje. Ant kiekvieno skrebučio uždėkite po svogūno žiedelį ir apibarstykite krapais. Išvirusią sriubą sutrinkite elektriniu plaktuvu. Sūrį stambiai sutarkuokite ir suberkite į sriubą. Paskaninkite muskatais, pipirais ir druska.
Skanaus!