![](https://tzinios.lt/wp-content/uploads/2023/03/SILKE.jpg)
Silkė – bene viena mėgstamiausių žuvų lietuvių valgiaraščiuose. Patiekalai iš šios žuvies puikuojasi tiek ant kasdieninio, tiek ant šventinio stalo. Siūlome pasigaminti silkės su saulėje džiovintais pomidorais.
INGREDIENTAI:
200 g. silkių filė;
200 g. saulėje džiovintų pomidorų (be aliejaus);
50 g. saulėgrąžų;
1 svogūnas;
6 v. š. aliejaus;
2 v. š. pomidorų padažo;
2 v. š. obuolių acto;
1 a. š. džiovinto raudonėlio;
0.5 a. š. džiovintų bazilikų.
GAMINIMAS
Nulupti ir smulkiai supjaustyti svogūną, džiovintus pomidorus. Dėti į dubenį su pomidorų pasta. Viską išmaišyti. Saulėgrąžas kelias minutes apkepti sausoje keptuvėje. Į dubenį sudėti bazilikus, raudonėlį, saulėgrąžas, pilti aliejų, actą ir išmaišyti.
Silkę supjaustyti nedideliais gabalėliais ir sudėti į dubenį. Viską permaišyti.
Paruoštą silkę skanu valgyti su karštomis bulvėmis, kaip užkandį galima dėti ant duonos riekelės.
Konservuoti gaus 0 vietų. Su tuo ir sveikinu. Sveiki, sveikatos!