
Atšilus orams atsigaivinkime ir pasigaminkime šaltos avokadų ir agurkų sriubos. Šio nuostabiai žalio patiekalo pagrindą sudaro agurkai, avokadai, žolelės ir kefyras, lengvo aitrumo priduoda Chalapos (jalapeno) paprika.
Jums reikės:
6 agurkų,
2 avokadų,
1/2 Chalapos paprikos,
1 didelės skiltelės česnako,
saujos šviežio baziliko lapelių,
saujos krapų,
svogūno laiškų,
1/2 citrinos sulčių,
600 ml kefyro,
3 v. š. alyvuogių aliejaus,
2 v. š. obuolių acto,
1 a. š. druskos.
1/4 a. š. pipirų.
Gaminimas:
Visus produktus dedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės. Jei sriuba per tiršta – pilame kefyro. Patiekiame apšlakstę alyvuogių aliejumi bei pabarstę žalumynais.