„Racioną praturtinti nektarinais išties verta. Juose daug vitaminų ir mineralų, įskaitant betakaroteną, kuris suteikia jiems geltonai raudoną spalvą. Be to, jie labai tinka ir norintiems palaikyti sveiką svorį – sultinguose nektarinuose yra apie 85 proc. vandens, todėl tai ypač gaivus ir nekaloringas vaisius. Didelis privalumas yra saldumu išsiskiriantis kaulavaisių skonis, tad vasarą jie gali pakeisti ir saldumynus“, – pasakojo „Iki“ daržovių ir vaisių skyriaus darbuotoja Jolanta Sabaitienė.
Sveika spalvų puokštė: nektarinai + burokėliai + avokadas + feta
Reikės:
- 3 nektarinų,
- 1 avokado,
- 3 virtų burokėlių,
- 150 g fetos,
- 150 g gražgarsčių ar kitų salotų,
- 30 ml obuolių sidro acto,
- 30 ml alyvuogių aliejaus,
- druskos, pipirų,
- 2 česnako skiltelių,
- 0,5 svogūno.
Gaminame:
- Paruoškite padažą: sumaišykite actą, aliejų, išspaustas česnako skilteles ir smulkintą svogūną, pagardinkite druska ir pipirais. Palikite padažą kuriam laikui kambario temperatūroje, kad skoniai susimaišytų.
- Nektarinus, avokadą, burokėlius supjaustykite skiltelėmis.
- Į lėkštę dėkite gražgarstes, ant jų – nektarinus, avokadus ir burokėlius. Pritrupinkite fetos sūrio ir apšlakstykite padažu.
„Iki“ inf.