Šį mėnesį siūlome paįvairinti savo valgiaraštį ir išbandyti patiekalus, įkvėptus Graikijos tradicijų.
„Graviera“ – vienas populiariausių Graikijos sūrių. Iš avių pieno pagamintam sūriui būdingas unikalus degintos karamelės skonis. Tai patiekalams suteikia išskirtinumo. Siūlome su šiuo sūriu pasigaminti salotas.
INGREDIENTAI:
- 2–3 vidutinio dydžio pomidorai;
- 2 trumpavaisiai agurkai;
- 1 raudonasis svogūnas;
- pusė saldžiosios paprikos;
- 100 g lapinių salotų;
- sauja (apie 50 g) alyvuogių – tinka ir žaliosios, ir juodosios;
- 150 g „Graviera“ sūrio;
- 4 v. š. alyvuogių aliejaus;
- žiupsnelis druskos ir pipirų;
- raudonėlių ir kitų mėgstamų prieskoninių žolelių.
GAMINIMAS
Pomidorus ir agurką supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais, salotas suplėšykite. Svogūną ir paprikas supjaustykite vidutinio storio griežinėliais. Viską sudėkite į dubenį. Ten pat suberkite ir alyvuoges. „Gravieros“ sūrį supjaustykite gabaliukais arba sulaužykite rankomis virš daržovių.
Salotas apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite druskos, pipirų, prieskoninių žolelių ir sumaišykite.
Skanaus!
Parengta pagal „Basanova“ pranešimą spaudai.