Reikės: 300 g ryžių, 1 meliono, 100 g agurkų, 100 g raudonos saldžiosios paprikos, 100 g geltonos saldžiosios paprikos, 50 g ridikėlių, 50 g juodųjų alyvuogių be kauliukų, 50 g žaliųjų alyvuogių be kauliukų, kelių lapelių šviežio baziliko, 6 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus, druskos pagal skonį.
Pasūdytame vandenyje išvirkite ryžius (tik nepervirkite). Perliekite šaltu vandeniu, kad išliktų birūs. Suberkite ant švaraus audinio ir apdžiovinkite, paskui sukrėskite į dubenį.
Perpjaukite melioną išilgai pusiau. Specialiu apvaliu šaukšteliu išskobkite jo vidų rutuliukais. Ridikėlius supjaustykite kubeliais, agurkus – plonomis riekelėmis, papriką – šiaudeliais. Alyvuoges supjaustykite griežinėliais ir viską sumaišykite su ryžiais. Pagardinkite druska, suberkite susmulkintus baziliko lapelius, supilkite aliejų ir gerai išmaišykite. Gautas salotas sudėkite į išskobtas meliono puseles ir patiekite.