
Pikantiškos salotos su avokadų „majonezu“
Reikės:
- 1 prinokusio šviežio avokado (~140 g),
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
- 1 skiltelės česnako,
- 1 šaukštelio garstyčių,
- druskos, pipirų,
- 4 kiaušinių,
- 2 skiltelių česnako,
- 150 g fermentinio sūrio,
- saujelės mėgstamų šviežių žalumynų.
Gaminame:
1. Išskobkite avokadą ir sudėkite į dubenį. Dėkite ir susmulkintą česnako skiltelę, alyvuogių aliejų, garstyčias, pagardinkite druska ir pipirais. Viską sumaišykite iki vientisos kreminės masės.
2. Kiaušinius išvirkite, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka arba smulkiai sukapokite. Sūrį taip pat sutarkuokite.
3. Sumaišykite kiaušinius su sūriu, susmulkintomis 2 skiltelėmis česnako, paskaninkite druska, šviežiai maltais pipirais ir įdėkite kelis šaukštus avokadų „majonezo“. Viską gerai išmaišykite ir prieš patiekdami apibarstykite smulkintais šviežiais žalumynais.
„Iki“ komunikacijos inf.