Reikės:
- 5 vnt. obuolių
- 5 vnt. kiaušinių,
- 1 stiklinė cukraus
- 2 stiklinės miltų,
- 1 šaukštas aliejus,
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1 šaukštelis cinamono,
- 1 šaukštelis sviesto kepimo formai ištepti,
- 2 šaukštai maltų džiūvėsėlių kepimo formai pabarstyti.
Gaminimas:
Paruošiami obuoliai: nulupami, išimami sėklalizdžiai, supjaustoma plonomis riekelėmis arba kubeliais. Paruošti obuoliai užpilami dviem šaukštais cukraus ir šaukšteliu cinamono.
Ruošiama tešla: kiaušiniai išplakami su cukrumi, po to įpilamas šlakelis aliejaus, sudedami miltai sumaišyti su šaukšteliu kepimo miltelių. Tešla turi būti grietinės tirštumo. Kepimo forma ištepama sviestu, apibarstoma džiūvėsėliais, sudedami obuoliai ir užpilami paruošta tešla.
Kepama apie 30 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.