Padui reikės: 300 g kvietinių miltų, 70 ml šilto vandens, 25 g mielių, šaukštelio druskos ir šaukštelio cukraus.
Padažui reikės: 3 šviežių vidutinio dydžio pomidorų arba 400 ml skardinės pomidorų savo sultyse (ne konservuotų), 2 šaukštelių druskos, 2 žiupsnelių baziliko, žiupsnelio rozmarino, 2 lauro lapų, 2 skiltelių česnako.
Viršui reikės: apie 300 g dešros (pagal skonį, labiausiai tinka saliamis, apie 100–150 g fermentinio sūrio, alyvuogių.
Gaminimas: pirmiausia užmaišome tešlą: miltus ir mieles užpilame vandeniu, įberiame druskos ir cukraus. Išmaišome ir pradedame minkyti. Kočėlu lygiai iškočiojame gražų, ploną blyną. Paliekame pagulėti.
Kol padas guli, gaminame padažą. Sutrintus pomidorus supilame į įkaitusią keptuvę. Kaitiname tol, kol išgaruos dalis skysčio. Suberiame prieskonius ir truputį pakaitiname. Padažą tolygiai paskirstome ant tešlos.
Supjaustome dešrą, sudėliojame ant tešlos. Sutarkuojame sūrį ir užberiame ant viršaus. Šauname į įkaitusią 180–200 laipsnių temperatūros orkaitę, kepame apie 20 minučių.
Skanaus!