Sakoma, jog žuvis yra vienas sveikesnių maisto produktų, stiprinantis imunitetą ar net ilginantis gyvenimą. Rekomenduojama ją valgyti nors du kartus per savaitę.
Iš žuvies galima pasigaminti gausybę įvairiausių patiekalų: virti sriubas, kepti, troškinti, marinuoti ir kt. Šįkart skaitytojus raginame išsivirti žuvienės.
Jums reikės:
• 0,5 kg žuvies,
• svogūno galvos,
• keleto bulvių ir morkų,
• lauro lapų,
• druskos,
• šaukšto sviesto,
• pipirų žirnelių,
• daug žalumynų.
Gaminimas:
Į puodą dedame jūsų pasirinktą žuvį (gali būti kelių rūšių), stambiai pjaustytas bulves, morkas, lauro lapų, pipirų žirnelių, svogūno galvą. Virti reikėtų apie pusę valandos.
Druskos dedame pagal skonį. Baigiant virti įdedame šaukštą sviesto. Prieš patiekdami ant stalo gausiai pagardiname žalumynais.
Jei žuvienę gaminate gamtoje, prieš baigiant virti galima lauže nudeginti alksnio šakelę, o jos nuodėgulį užgesinti sriuboje ir ištraukti. Sakoma, jog tai sriubai priduoda ypatingo gardumo. Skanaus!