Tešlai: 250 g cukraus, 250 g sviesto, 1 arbatinio šaukštelio vanilės, 3 kiaušinių, 300 g miltų, vieno ketvirtadalio arbatinio šaukštelio druskos, 1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, 5 valgomųjų šaukštų pieno, 2 didelių obuolių, 1 skardinės kondensuoto pieno.
Trupiniams: 200 g miltų, 120 g sviesto, 100 g cukraus.
Gaminimas: sviestą išplakti su cukrumi iki purumo, po vieną įmaišyti kiaušinius. Į tešlą persijoti miltus, sumaišytus su druska ir kepimo milteliais. Supilti pieną ir išmaišyti nedideliu greičiu iki vientisos masės. Supilti į paruoštą kepimo formą.
Obuolius nulupti, supjaustyti kubeliais ir sumaišyti su virtu kondensuotu pienu. Šią masę lygiu sluoksniu paskleisti ant tešlos.
Trupiniams sviestą supjaustyti nedideliais kubeliais. Miltus sumaišyti su cukrumi, sudėti sviestą ir maišyti, kol susidarys trupiniai. Trupinius užberti ant obuolių masės.
Kepti pyragą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35–40 min.
Gardaus kąsnio!