Tešlai reikės: 150 g varškės, 300 g miltų, kiaušinio, 100 g cukraus, po 6 šaukštus grietinėlės ir aliejaus.
Įdarui reikės: 350 g varškės, 100 g cukraus, 2–3 kiaušinių, 5 obuolių, 40 g vanilinio pudingo miltelių, 7–8 šaukštų smulkintų lazdynų ar kitokių riešutų, vienos citrinos nutarkuoto geltonojo sluoksnio ir sulčių.
Trupiniams reikės: stiklinės miltų, 100 g kambario temperatūros sviesto, 100 g cukraus, 2–3 šaukštų maltų lazdyno ar kitokių riešutų.
Gaminimas: iš nurodytų produktų užminkykite tešlą. Įdarui varškę ištrinkite su kiaušiniais, suberkite cukrų, pudingo miltelius, riešutus, tarkuotą žievelę ir viską gerai išmaišykite. Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite citrinos sultimis.
Trupiniams miltus sumaišykite su minkštu sviestu, cukrumi ir maltais riešutais. Miltų mišinį ir sviestą trinkite tarp pirštų tol, kol susidarys trupiniai.
Pyrago tešlą iškočiokite ar paskirstykite vienodu sluoksniu riebalais išteptame kepimo inde, kad užeitų ir ant kraštelių. Tada supilkite varškės įdarą, sudėkite obuolius ir viską apibarstykite trupiniais.
Pyragą kepkite apie 50 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje, kol trupiniai apskrus.
Skanaus!